Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οδηγίες "κατεβάσματος" για αρχαρίους


Δίνουμε λεπτομερές οδηγίες στο πως να βρείτε, να κατεβάσετε και στο πως να δείτε τα επεισόδια με ελληνικούς υπότιτλους. Μην τα βλέπετε πολλά... είναι πανεύκολο... Οι οδηγίες δίνονται για τα ελληνικά Windows και τα προγράμματα να είναι εγκατεστημένα με ελληνική γλώσσα, διαφορετικά δεν είναι τίποτα με μια μικρή μεταφρασούλα τα βγάζετε τα βήματα....

1) Για να κατεβάσετε και να δείτε τα επεισόδια πρέπει να έχετε εγκατεστημένα 3 προγράμματα. Εμείς εδώ σας δίνουμε links για να κατεβάσετε αυτά που σας προτείνουμε εμείς. Για το πως θα εγκαταστήσετε το κάθε πρόγραμμα κάντε κλικ στην ονομασία του και θα σας πάει στην σελίδα με τις οδηγίες εγκατάστασης.

μtorrent: Χρησιμοποιείτε για το κατέβασμα του επεισοδίου. Για να κατεβάσετε αυτό το πρόγραμμα πατήστε εδώ. (Πατήστε το πρώτο "Download Now" που βλέπετε και μετά περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να αρχίσει να κατεβαίνει.)
Winrar: Χρησιμοποιείτε για το άνοιγμα των υποτίτλων. Για να κατεβάσετε αυτό το πρόγραμμα πατήστε εδώ. (Πατήστε "Download Now" και μετά περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να αρχίσει να κατεβαίνει.)
VLC Media Player: Χρησιμοποιείτε για το παίξιμο του επεισοδίου. Για να κατεβάσετε αυτό το πρόγραμμα πατήστε εδώ. (Πατήστε "Download Now" και μετά περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να αρχίσει να κατεβαίνει.)2) Για τις οδηγίες στο πως να βρείτε το torrent του κάθε επεισοδίου πατήστε εδώ.

3) Κατέβασμα του επεισοδίου: Για το site "KickassTorrents" κλικάρετε εκεί που γράφει σε καφέ φόντο "DOWNLOAD TORRENT". Μετά κλικάρετε στο αρχείο που σας κατέβασε και τότε ανοίγει αυτόματα το πρόγραμμα μtorrent. Πατάτε "OK" και ξεκινάει να κατεβάζει το επεισόδιο. Για το site "The Pirate Bay" κλικάρετε εκεί που γράφει με πράσινα γράμματα "GET THIS TORRENT" και έχει ένα μαγνητάκι δίπλα, έπειτα ακολουθεί η ίδια διαδικασία όπως το προηγούμενο. Στο πρόγραμμα μtorrent τώρα, όταν φτάσει στο 100% (τότε θα γράφει "Τροφοδοσία" αντί του ποσοστού) θα έχει τελειώσει το κατέβασμα και το αρχείο θα βρίσκετε στον φάκελο "Λήψεις". Αφού σιγουρευτείτε ότι το αρχείο έχει κατέβει, ανοίγετε το πρόγραμμα μtorrent επιλέγετε αυτό που κατεβάσατε και πατάτε το κόκκινο X που βρίσκετε από πάνω (όχι αυτό που κλείνει το παράθυρο) και "OK".

4) Κατέβασμα των υποτίτλων: Εμείς εδώ σας δίνουμε οδηγίες για το site "TVsubtitles" (κάντε κλικ τον τίτλο για να πάτε στο site).
α) Την πρώτη φόρα που θα μπείτε πρέπει να βάλετε να εμφανίζει μόνο τους ελληνικούς υπότιτλους, αυτό γίνετε εκεί που γράφει "Show subtitles" (αυτό βρίσκετε αριστερά του πράσινου πλαισίου που έχει την μπάρα για την αναζήτηση, κλικάρουμε το "all" και επιλέγουμε "greek")
β) Γράφουμε τον τίτλο της σειράς στην μπάρα αναζήτησης (το άσπρο κενό με το πράσινο πλαίσιο γύρω του) και κάνουμε κλικ στο "Search" ή πατάμε "ENTER"
γ) Μας βγάζει μια λίστα με τις σειρές που έχουν αυτόν τον τίτλο ή που ο τίτλος του μοιάζει με αυτόν που γράψαμε, εμείς κλικάρουμε αυτήν που θέλουμε.
δ) Μας εμφανίζει μια εικόνα της σειράς και δίπλα τον τίτλο της και ακριβώς από κάτω τις σεζόν (Season, τους κύκλους δηλαδή) που έχουν βγει για αυτήν την σειρά, κάνουμε κλικ στην σεζόν που θέλουμε (εάν η σεζόν που θέλουμε είναι αυτή στην οποία βρίσκετε και η σειρά, τότε δεν κάνουμε κλικ γιατί είναι ήδη επιλεγμένη)
ε) Μας βγάζει την λίστα με τα επεισόδια που υπάρχουν σε αυτήν την σεζόν. Στην πρώτη κάθετη στήλη γράφει τον αριθμό της σεζόν και τον αριθμό του επεισοδίου (Παράδειγμα: για 2η σεζόν το 17ο επεισόδιο γράφει 2x17) και στην δεύτερη κάθετη στήλη γράφει τον τίτλο του επεισοδίου. Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε πατώντας στον τίτλο.
στ) Έπειτα βγάζει πάλι μια λίστα με τους υπότιτλους που έχουν φτιαχτεί για αυτό το επεισόδιο, εσείς κάνετε κλικ σε αυτήν που ταιριάζει ο τίτλος της περισσότερο με τον τίτλο του επεισοδίου που έχετε κατεβάσει (κάποιες από τις σημαντικές λέξεις είναι οι: HDTV, DVDRIP, 720p, AFG, ASAP, LOL, FQM, IMMERSE).
ζ) Μετά κλικάρουμε κάτω εκεί που γράφει "Download" και κατεβαίνει ένα αρχείο όπου ανοίγει με το πρόγραμμα "Winrar", το ανοίγουμε (περιμένουμε 2 δευτερόλεπτα γιατί από ένα σημείο και μετά το πρόγραμμα αυτό εμφανίζει ένα παραθυράκι, δεν του δίνουμε σημασία, πατάμε Χ και φεύγει). Ανοίγουμε τον φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο με το επεισόδιο, ενώ είναι ακόμα ανοιχτό το Winrar, κάνουμε κλικ μέσα στο αρχείο με τον τίτλο του επεισοδίου που βρίσκετε μέσα στο πρόγραμμα και το σέρνουμε μέσα στον φάκελο. Και είμαστε έτοιμοι.


5) Παίξιμο του επεισοδίου: Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα VLC media player για πρώτη φορά ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Πηγαίνετε σε ένα οποιοδήποτε αρχείο-βίντεο που υπάρχει στον υπολογιστή σας (καλύτερα πηγαίνετε σε ένα επεισόδιο το οποίο έχετε ήδη κατεβάσει) κάντε δεξί κλικ πάνω του και πατήστε με την σειρά αυτά που σας δίνω: Ιδιότητες -> Αλλαγή... -> VLC media player -> OK -> Εφαρμογή -> OK
Αφού κάνετε το από πάνω και πλέον ανοίγει το βίντεο σας με το πρόγραμμα VLC πρέπει να το φτιάξουμε να παίζει τους υπότιτλους σωστά με τον εξής τρόπο: Ανοίγουμε το βίντεο να παίξει και πατάμε παύση (τέρμα κάτω αριστερά) και μετά ακολουθούμε τα βήματα: Εργαλεία -> Προτιμήσεις -> Υπότιτλοι & OSD (αυτό βρίσκετε αριστερά στο κέντρο) -> Πάμε εκεί που γράφει "Προεπιλεγμένη κωδικοποίηση" και επιλέγουμε "Ελληνική (ISO 8859-7)" -> Εκεί που γράφει "Γραμματοσειρά" επιλέγουμε "Calibri" -> Στο "Μέγεθος γραμματοσειράς" "Μεγάλο" -> "Outline thickness" "Thin" -> Εάν έχει τικ το "Add a background" το πατάμε για να φύγει -> Αποθήκευση -> Κλείνουμε το πρόγραμμα.Αυτά θα γίνουν μόνο μία φορά, μετά δεν χρειάζεται να τα επαναλάβετε, οι επιλογές αυτές μένουν αποθηκευμένες.

Για να παίξει το επεισόδιο κάνετε διπλό κλικ σε αυτό και την ώρα που παίζει σύρτε μέσα στο VLC το αρχείο του υποτίτλου (αυτή την άσπρη κενή σελιδούλα που βγάλαμε από το Winrar).


6) Διπλό κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει και απολαύστε το επεισόδιο!!!

Ευγενική χορηγία του D.R. George και του Walking Dead in Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου